Δηλώσεις Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου για τον εορτασμό απελευθέρωσης της Λήμνου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης , με αφορμή τον εορτασμό της  Ημέρας Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου, που φέτος λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εορτασμός της Επετείου της Απελευθέρωσης της Νήσου Λήμνου στις 8 Οκτωβρίου 1912 , από τον Ελληνικό Στόλο και το 20ο Σύνταγμα, έδωσε το πλεονέκτημα στις κινήσεις των Ελληνικών δυνάμεων στη θάλασσα  και στεριά και  επιβεβαίωσε την διατήρηση της  ελληνικής ταυτότητας και συνείδησης  των κατοίκων της, στο πέρασμα των χιλιετιών της ιστορίας της νήσου.

Σηματοδότησε επίσης την  αρχή της νικηφόρας πορείας του ένδοξου θωρηκτού     «Αβέρωφ» , υπό των αείμνηστο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και του «Βέλους» και στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου.

 Η ανάμνηση από την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στο φρούριο υπό τους χαιρετιστήριους κανιοβολισμούς των Ελληνικών θωρηκτών,   είθε να αποτελεί πάντα  την έμπνευση και να κρατά  υψηλά το φρόνημα  και την Ελληνική συνείδηση  όλων μας.  Χρόνια Πολλά Λήμνος».

Add Your Comment

Ακούστε δυνατά τον καλύτερο και πιο αυθεντικό σταθμό της Λήμνου μέσα από την σελίδα μας και τοπικά στους 96,7 στα FM Stereo..

ΤηΛ:  +302254022630

 

: +306970526366

Ράδιο Melody 96,7.:| Λήμνος |:.Ο σταθμός της καρδιάς μας
Πολλές πλατφόρμες & δυνατότητες ακρόασης
../*\..

Μπορείτε να ακούσετε μέσα από την σελίδα αυτή ή να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Winamp Windows Media Player Real Player   Quick Time Player  Live24  e-Radio TuneIn
Κατεβάστε την εφαρμογή μας δωρεάν:
../*\..
Download on the AppStore Download on GooglePlay

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD