Δημιουργία του πρώτου τμήματος ενηλίκων παράκτιας κωπηλασίας στο Νησί της Λημνου.

Ο Ναυτικός Ομιλος Λήμνου πρωτοπόρος και για την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας στο Νησί μας , δημιούργησε το πρώτο τμήμα ενηλίκων παράκτιας κωπηλασίας στο Νησί της Λημνου.

Για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό άθλημα, οι εγγραφές έχουν ανοίξει, το τμημα έχει δημιουργηθεί και αναμένεται να ξεκινίσει την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Με τη συνδρομή των προπονητών του ΝΟΛ, αλλά και τη χρήση όλων των υποδομών του Ομίλου, οι ενήλικοι εκγυμναζόμενοι μπορούν να νιώσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει ένα εντυπωσιακό άθλημα όπως η παράκτια κωπηλασία. Σε ένα κλίμα φιλικό, παρεῒστικο, οι συμμετέχοντες μπορούν κάθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να γυμνάζονται στο γυμναστήριο, αλλά και να κωπηλατούν στον πανέμοφο Ρωμέικο γυαλό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση πάνω σε ειδικά κωπηλατικα μηχανήματα, ενδυμαμωση στο γυμναστήριο μέσω του ειδικού εξοπλισμού που προμηθεύτικε ο ΝΟΛ για την δημιουργία του τμήματος αυτού και φυσικά κωπηλασία στην ανοιχτή θάλασσα. Είναι καλοδεχουμενοι όλοι, ενήλικες με ή χωρίς αθλητικό υπόβαθρο, εξοπλισμένοι μόνο με την καλή τους διάθεση καθημερινά απογεύματα και Σάββατο πρωί στις εγκαταστάσεις του ΝΟΛ.  (Τηλ επικοινωνίας 6970237438, 2254024813)

Σύντομες πληροφορίες

Η Παράκτια κωπηλασία ή coastal  rowing  αποτελεί την extreme εκδοχή της Ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά αλλά στην ανοιχτή θαλασσα (rough water)  από οποιαδήποτε παραλία υπάρχει πρόσβαση, και είναι αγώνισμα για όλες τις ηλικίες. Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Η κωπηλατική θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι impact free, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής τους.

 

Add Your Comment

Ακούστε δυνατά τον καλύτερο και πιο αυθεντικό σταθμό της Λήμνου μέσα από την σελίδα μας και τοπικά στους 96,7 στα FM Stereo..

ΤηΛ:  +302254022630

 

: +306970526366

Ράδιο Melody 96,7.:| Λήμνος |:.Ο σταθμός της καρδιάς μας
Πολλές πλατφόρμες & δυνατότητες ακρόασης
../*\..

Μπορείτε να ακούσετε μέσα από την σελίδα αυτή ή να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Winamp Windows Media Player Real Player   Quick Time Player  Live24  e-Radio TuneIn
Κατεβάστε την εφαρμογή μας δωρεάν:
../*\..
Download on the AppStore Download on GooglePlay

Radio Melody Limnos © 2023. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD

Radio Melody Limnos © 2023. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD