Συνάντηση του Δημάρχου Λήμνου με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Καθηγητή Φυσικής Γεωγραφίας κ. Νικόλαο Ζούρο είχε συνάντηση την  Πέμπτη 2 Ιουλίου, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Μουσείου, με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη των γεωλογικών φαινομένων της Λήμνου και την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του υπό εξέλιξη έργου “Δημιουργία-λειτουργία Ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων της Λήμνου”. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά από εφαρμογές, οι οποίες πέρα από τον κύριο χαρακτήρα τους που είναι η διάσωση, η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού αναφορικά με τα γεωλογικά μνημεία της Λήμνου, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να ανακαλύψει γεωλογικά τεκμήρια και να συνεισφέρει με τις δικές του εμπειρίες και γνώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο απολιθωμένο δάσος της Λήμνου, στο οποίο αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία (έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί ευρήματα σε 90 θέσεις), ενώ συζητήθηκε και το αντικείμενο της μελέτης, η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφορά στην ανάδειξη των στοιχείων του γεωπεριβάλλοντος  της Λήμνου.

Τέλος, συζητήθηκαν αρκετά θέματα για από κοινού δράσεις συνδεδεμένες με άλλες δραστηριότητες (τουριστικού χαρακτήρα κ.α.) .

Add Your Comment

Ακούστε δυνατά τον καλύτερο και πιο αυθεντικό σταθμό της Λήμνου μέσα από την σελίδα μας και τοπικά στους 96,7 στα FM Stereo..

ΤηΛ:  +302254022630

 

: +306970526366

Ράδιο Melody 96,7.:| Λήμνος |:.Ο σταθμός της καρδιάς μας
Πολλές πλατφόρμες & δυνατότητες ακρόασης
../*\..

Μπορείτε να ακούσετε μέσα από την σελίδα αυτή ή να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Winamp Windows Media Player Real Player   Quick Time Player  Live24  e-Radio TuneIn
Κατεβάστε την εφαρμογή μας δωρεάν:
../*\..
Download on the AppStore Download on GooglePlay

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD