4th YouSmile Awards: Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

Ας τα εμπιστευτούμε! #YouSmileAwards

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά για τέταρτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον YouSmile Awards, την Tετάρτη 24 Ιουνίου 2020, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και κεντρικό μήνυμα: Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Ας τα εμπιστευτούμε!

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά την έναρξη των 4ων YouSmile Awards χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως η οποία μεταξύ άλλων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μαθητές και μαθήτριες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 παιδιά από 92 σχολεία και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τις ιδιαίτερα πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις τους. Η μαθητική κοινότητα ανοίγει δρόμους, η γνώση δεν έχει φραγμούς. Οι μαθητές θίγουν κρίσιμα για την κοινωνία θέματα. Το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Εύχομαι οι μαθητές να μείνουν πιστοί στις αξίες τους και να συνεχίσουν να κινητοποιούν την κοινωνία» επεσήμανε η κα. Κεραμέως.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον 10χρονο ιδρυτή του Οργανισμού, τον Ανδρέα, που με το παράδειγμά του ενέπνευσε άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να αναλάβουν δράση για ένα καλύτερο κόσμο, όπου κάθε παιδί θα έχει δικαίωμα στο Χαμόγελο! Χαρακτηριστικά τόνισε: «25 χρόνια πριν ο Ανδρέας έδωσε το καλύτερο παράδειγμα για τη δύναμη που έχουν τα παιδιά να αλλάξουν τον κόσμο μας εμπνέοντας άλλα παιδιά, ενήλικες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Σήμερα δίνουμε τον πρώτο λόγο στα παιδιά για να εκφράσουν ελεύθερα αυτό που πιστεύουν, να δράσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο. Ας αποδεχτούμε ότι τα παιδιά μας έχουν τη δική τους φωνή κι ας τα ακούσουμε, στο τι έχουν να μας πουν για τον κόσμο που ονειρεύονται και επιδιώκουν να ζήσουν. Είμαστε περήφανοι γιατί μέσα από τον θεσμό πλέον των ΥouSmile Awards αναδεικνύουμε τα θετικά πρότυπα αυτών των παιδιών που κάνουν τη διαφορά όχι με τα λόγια αλλά κάνοντας πράξη τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Φέτος, νιώθουμε υπερήφανοι για ακόμη έναν λόγο: τα παιδιά απέδειξαν με την παραδειγματική και αλληλέγγυα προς όλους μας στάση τους ότι διαθέτουν την απαραίτητη θέληση και το πείσμα να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα ιδιαίτερα κρίσιμες και πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Οι φετινοί νικητές αναδείχθηκαν μέσα από τις υποψηφιότητες που κατέθεσαν 6.500 μαθητές και μαθήτριες από συνολικά 92 σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά.

Οι 9 νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες, έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά που κατέθεσαν υποψηφιότητα έλαβαν τιμητικούς επαίνους.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η συμμετοχή νέων που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν, οι οποίοι μοιράστηκαν την πορεία τους μέχρι σήμερα και τον θετικό αντίκτυπο που είχε η συμμετοχή τους στο YouSmile για την εξέλιξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, στα 4 χρόνια διεξαγωγής τους, τα YouSmile Awards έχουν δεχτεί τις συμμετοχές περισσότερων από 23.500 παιδιών και 340 σχολείων α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απένειμαν βραβεία ο παρουσιαστής και comedian Φάνης Λαμπρόπουλος, ο instagrammer Βαγγέλης Νάκης, η stand-up comedian και youtuber Χρύσα Κατσαρίνη και ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας, ενώ διαδικτυακά απένειμε βραβείο η ηθοποιός Δανάη Παππά.

Ακολουθούν οι κατηγορίες, οι απονεμητές και οι νικητές:

Κατηγορία: Μαθητές που βοηθούν Παιδιά

Απονομή βραβείου από τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο και από τον παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα Νικητές: 4ο Γυμνάσιο Βόλου & Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Παλαίρου

4ο Γυμνάσιο Βόλου:

Μια ομάδα 25 μαθητών ανέλαβε, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να συγκεντρώνει κάθε μήνα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμμαθητές τους που ζούνε σε οικονομική ανέχεια. Κάθε μήνα τα παιδιά κινητοποιούσαν ένα διαφορετικό τμήμα του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο δραστηριοποίησαν τους συμμαθητές τους μεταδίδοντας το πνεύμα του εθελοντισμού. Επίσης απευθύνονταν και σε άλλους χορηγούς για την εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών. Επιπλέον συνεργάστηκαν με την Τοπική Ενορία του Αγίου Τρύφωνος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Δήμο, την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» (μη κερδοσκοπική οργάνωση) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Παλαίρου:

10 μαθητές και μαθήτριες βοήθησαν την τοπική κοινότητα καθαρίζοντας εθελοντικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού τους. Επίσης, σε συνεννόηση με τον Δήμο και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ζωγράφισαν τα ξύλινα σπιτάκια για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και το άναμμα του δέντρου και προσέφεραν εδέσματα στους μικρούς φίλους και στους γονείς που παρευρέθηκαν. Ακόμη, έφτιαξαν γιρλάντες που κόσμησαν τους δρόμους του χωριού εν όψει αποκρεών, όπως επίσης οργάνωσαν και αποκριάτικα δρώμενα, τα οποία δυστυχώς ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Κατηγορία: Αθλητισμός

Απονομή Βραβείου από την stand up comedian / Youtuber κα Χρύσα Κατσαρίνη Νικητής: ο Μαθητής του Γυμνασίου Αλωνίων, Γιώργος Αθανασίου

Ο Γιώργος Αθανασίου, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Αλωνίων, είναι σημαιοφόρος του Σχολείου και έχει σημειώσει πολύ υψηλές διακρίσεις στην Ελληνορωμαϊκή πάλη με αποκορύφωμα την 1η θέση στο Διεθνές Τουρνουά στην Ρουμανία.

Κατηγορία: Επιστήμη & Τεχνολογία:

Απονομή Βραβείου από τον Παρουσιαστή, Comedian Φάνη Λαμπρόπουλο

Νικητές: μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής με το project «SKEye» κατέκτησε στην Κατηγορία «Open» την 4η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο με θέμα «SmartCities», στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO. Το project «SKEye» έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε
βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Κατηγορία: Τέχνη & Πολιτισμός Νικητής:

32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Μαθητική ομάδα δημοτικού βραβεύθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που βασίστηκε στους 10 μύθους του LeonardoDaVinci. Το έργο των μαθητών εκτίθεται σε μουσεία και πινακοθήκες της Ευρώπης δίπλα σε αυθεντικά έργα του LeonardoDaVinci για φιλανθρωπικό σκοπό.

Κατηγορία: Υπεράσπιση Δικαιωμάτων

Απονομή Βραβείου από τον Instagrammer Βαγγέλη Νάκη

Νικητής: ΓΕΛ Αμφίκλειας Μαθητές λυκείου έφτιαξαν ένα βίντεο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν όλους τους μαθητές και την κοινωνία όσον αφορά στους τυφλούς μαθητές μέσα στον χώρο του Σχολείου. Οι μαθητές έζησαν ως τυφλοί για τουλάχιστον 70 λεπτά με στόχο να αποδείξουν ότι όλοι είμαστε ίσοι, αξίζουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς και κυρίως στην Εκπαίδευση.

Κατηγορία: Περιβάλλον

Απονομή Βραβείου από την ηθοποιό Δανάη Παππά

Νικητής: ο 13χρονος Ζήσης Βαγκούσης Ο Ζήσης Βαγκούσης, μαθητής της Α’ Γυμνασίου Αβδηρών Ξάνθης υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της υποθαλάσσιας ζωής και των απειλούμενων ειδών. Πραγματοποιεί δράσεις για την απομάκρυνση επικίνδυνου για την υποθαλάσσια ζωή εγκαταλελειμμένου αλιευτικού εξοπλισμού, αλλά και για τον ευρύτερο καθαρισμό της παράκτιας και υποθαλάσσιας περιοχής που κατακλύζεται από πλαστικά και άλλα επικίνδυνα υλικά.

Κατηγορία: Παιδιά που βοήθησαν

Απονομή Βραβείου από τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο

Νικητές: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Το φετινό 1ο βραβείο θα απονεμηθεί τιμητικά σε όλα τα παιδιά της χώρας μας τα οποία την περίοδο της καραντίνας άλλαξαν ξαφνικά την καθημερινότητά τους, έμειναν σπίτι, έχασαν την «ζωντανή» επαφή με τους φίλους και τους δασκάλους τους, χωρίστηκαν από τους παππούδες τους, διάβαζαν και παρακολουθούσαν μαθήματα με εντελώς νέες μεθόδους και έβαλαν τα δυνατά τους για να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους, τους γονείς, τους παππούδες, τους συγγενείς τους.

Κατηγορία: Ενήλικας που εμπνέει παιδιά

Απονομή Βραβείου από τους YouSmilers

Νικητής: η κυρία Μαρία Λαδά

Η κυρία Μαρία, άτομο με ειδικές ανάγκες & γραμματέας στο Κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Υπερίων), ενέπνευσε τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου να ακολουθούν τα όνειρα τους και να σέβονται τους γύρω τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο Project A12, το οποίο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ERASMUS + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Δείτε την εκδήλωση εδώ

Ακολουθήστε τις δράσεις του YouSmile στο Instagram

Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου στο press@hamogelo.gr ή στο 210 3306140.

4th YouSmile Awards: Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

Add Your Comment

Ακούστε δυνατά τον καλύτερο και πιο αυθεντικό σταθμό της Λήμνου μέσα από την σελίδα μας και τοπικά στους 96,7 στα FM Stereo..

ΤηΛ:  +302254022630

 

: +306970526366

Ράδιο Melody 96,7.:| Λήμνος |:.Ο σταθμός της καρδιάς μας
Πολλές πλατφόρμες & δυνατότητες ακρόασης
../*\..

Μπορείτε να ακούσετε μέσα από την σελίδα αυτή ή να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Winamp Windows Media Player Real Player   Quick Time Player  Live24  e-Radio TuneIn
Κατεβάστε την εφαρμογή μας δωρεάν:
../*\..
Download on the AppStore Download on GooglePlay

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD