Ανακοίνωση απο τον Δήμο Λήμνου για την εξοικονόμηση νερού.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης υδάτινων πόρων και για την αποφυγή προβλημάτων υδροδότησης, καθώς ήδη διανύουμε τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Λήμνου καλεί τους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού, προκειμένου να διατηρηθούν επαρκείς ποσότητες που θα καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των θερινών μηνών.

            Ο Δήμος μας έχει φροντίσει και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των υδάτινων αποθεμάτων. Ωστόσο, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα  και να αποφευχθούν προβλήματα υδροδότησης,  είναι απαραίτητη και η συνεργασία των πολιτών.

            Για τον λόγο αυτό,  τους καλούμε να αποφύγουν με κάθε τρόπο την κατασπατάληση νερού, κάνοντας λελογισμένη χρήση και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους συνήθειες,  που θα βοηθήσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού:

 

  • Ελέγχουμε άμεσα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για συνήθεις διαρροές στα καζανάκια, στα φλοτέρ ντεπόζιτων, για βρύσες που στάζουν και βλάβες σωληνώσεων.
  • Καθαρίζουμε αυλές και μπαλκόνια με σκούπισμα και σφουγγάρισμα, χωρίς την χρήση λάστιχου.
  • Αποφεύγουμε τη σπατάλη νερού για κατάβρεγμα δρόμων, πεζοδρομίων, αυλών κλπ.
  • Ποτίζουμε φυτά και λουλούδια νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα μετά τη δύση του ήλιου, τότε δηλ. που η εξάτμιση είναι μικρότερη και τα φυτά κρατούν περισσότερη υγρασία και κάνοντας χρήση της ελάχιστης δυνατής ποσότητας.
  • Πλένουμε το αυτοκίνητο με χρήση κουβά και σφουγγαριού, αντί λάστιχου.
  • Διατηρούμε χαμηλή τη ροή στις βρύσες του νιπτήρα και του νεροχύτη.
  • Κλείνουμε τη βρύση κατά το σαπούνισμα των πιάτων, το βούρτσισμα των δοντιών και το ξύρισμα.
  • Χρησιμοποιούμε πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, κατά προτίμηση στο οικονομικό πρόγραμμα.
  • Αποφεύγουμε να γεμίζουμε τη μπανιέρα και προτιμάμε το ντους.
  • Αποτρέπουμε τα παιδιά από το παιχνίδι με ανοικτές βρύσες.

Τα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια, καλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους για  την αποφυγή σπατάλης του πόσιμου – οικιακής χρήσης νερού σε αρδευτικές  χρήσεις οι οποίες πολλαπλασιάζουν την ζήτηση, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των οικισμών.

Συνεργεία του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Λήμνου θα πραγματοποιούν εκτεταμένους & αιφνίδιους ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων υδροληψιών. Το νερό ύδρευσης είναι κοινωνικό αγαθό, το κόστος διαχείρισης του οποίου επωμίζονται εξ ολοκλήρου οι καταναλωτές, γι αυτό και αποτελεί κοινωνική πρόκληση η κλοπή του.

Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, μας αφορά όλους. Η ευαισθητοποίηση, η κατανόηση και συνεργασία των δημοτών και επισκεπτών είναι απαραίτητη και προηγείται κάθε άλλης ενέργειας.

Ο Αντιδήμαρχος

Γιώργος Δημάρης

Add Your Comment

Ακούστε δυνατά τον καλύτερο και πιο αυθεντικό σταθμό της Λήμνου μέσα από την σελίδα μας και τοπικά στους 96,7 στα FM Stereo..

ΤηΛ:  +302254022630

 

: +306970526366

Ράδιο Melody 96,7.:| Λήμνος |:.Ο σταθμός της καρδιάς μας
Πολλές πλατφόρμες & δυνατότητες ακρόασης
../*\..

Μπορείτε να ακούσετε μέσα από την σελίδα αυτή ή να επιλέξετε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Winamp Windows Media Player Real Player   Quick Time Player  Live24  e-Radio TuneIn
Κατεβάστε την εφαρμογή μας δωρεάν:
../*\..
Download on the AppStore Download on GooglePlay

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD

Radio Melody Limnos © 2024. All rights reserved. Powered & Supported by TSWD